<< Npasauta tästä sisällysluetteloon >> ReceiptDefinition.xml kuittitiedoston muokkaus |
![]() ![]() ![]() |
Kuittimäärityksiä voidaan muokata myös tiedostotasolla. Voit viedä kuitin tiedostoksi valitsemalla File valikosta toiminnon Export to File. Tämä tallentaa kuitin paikalliselle koneelle XML-tiedostoksi.
ReceiptDefinition.xml tiedosto sisältää kaikkien kuittien (palautus, varaus ja siirto) määritykset kaikille halutuille kielille. Jokaista näistä voidaan muokata täysin vapaasti. Tässä käsitellään lyhyesti tiedoston perusteet – suosittelemme kuitenkin aina käytettäväksi ReceiptEditor ohjelmistoa.
Eri kuitit löytyvät tiedostost printout elementteinä:
<printout
type=”returnReceipt”
...
Tämä elementti aloittaa uuden kuitin, tässä tapauksessa palautuskuitin (asiakkaan kuitti). Printout-elementin tulee myös aina sisältää kuitin kielen tunniste, esimerkiksi Amerikan Englanti näyttäisi tältä:
languageCode=”en-US”
Tiedostosta tulee löytyä returnReceipt elementti kullekin käytössä olevalle kielelle.
Jokaisen printout elementin sisällä on useita elementtejä. Näitä ovat heder (otsikko), item (nide) ja footer (alatunniste). Nämä löytyvät section elementteinä seuraavasti:
<section
type=”header”>
Ylläoleva elementti merkitsee otsikko-osion alkua. Kussakin kuitissa on niteiden lisäksi erilliset otsikko ja alatunniste, joihin voidaan tulostaa esimerkiksi kirjaston nimi ja muita yleisiä tietoja. Nide-elementti (item) tulostetaan jokaiselle palautetulle niteelle, ja siinä on yleensä niteen nimi ja mahdollisesti niteen viivakoodi.
Jokainen osio voi sisältää yhden tai useampia rivejä tekstiä. Teksti on aina line elementin sisällä. Esimerkiksi seuraava tulostaisi sanan “Palautuskuitti” yhdelle riville:
<line>
<label text=”Palautuskuitti” />
</line>
Huomaa, että XML edellyttää jokaisen elementin olevan sekä aloitettu että suljettu. Tässä esimerkissä <line> aloittaa uuden rivin, ja </line> lopettaa kyseisen rivin – kenoviiva elementin nimen alussa tarkoittaa elementin lopetusta. Jotkin elementit voidaan aloittaa ja lopettaa samalla merkinnällä, kuten esimerkissä näkyvä <label … /> jossa kenoviiva on viimeisen > merkin edessä.
Kullakin <line> elementillä merkityllä rivillä voi olla joko yksi rivi tekstiä, tai ei yhtään, jolloin kyseessä on vain tyhjä rivi kuitilla. Jos rivillä on tekstiä, se voi sisältää staattisen osan (<label>) ja dynaamisen osan (<data>). Ylläolevassa esimerkissä käytettiin vain staattista <label> elementtiä. Dynaamisessa osassa sen sijaan voidaan esittää esimerkiksi SIP-viestistä saatavaa dataa. Seuraavassa esimerkissä tulostetaan yhdelle riville teksti ”Nide: ” ja sen perään SIP-viestistä saatu niteen nimi:
<line>
<label text=”Nide:” />
<data value=”{ITEM:NAME}” />
</line>
Tämä tulostaisi kuitille tekstin ”Nide:” ja sen perään niteen nimen, esimerkiksi:
Nide: Great Expectations